Torqeedo Travel 1103 CL

Ej i lager
Artikel
TQ-1152-00

Denna produkt levereras med DHL hemleverans gratis (inom Sverige)

26 490,00 kr
Torqeedo - 1103 CL (lång rigg) för båtar upp till 1,5 ton. Ingår: laddare och batteri (915Wh). Inbyggd GPS. Kan allting som en bensindriven utombordare på 3 hästkrafter kan, samtidigt som den är bättre för miljön, tystare, lättare och mer behändig. -Helt vattentät IP67 -GPS-baserad beräkning av kvarvarande räckvidd -Solcellsladdning - fungerar även under gång (extra tillbehör) -Kan Enkelt demonteras för transport och förvaring -En ren historia: det spelar ingen roll hur eller var du förvarar din Torqeedo Travel, ingen risk för läckage eller lukter

Båda Travel modellerna är lämpliga för gummibåtar, jollar och andra mindre båtar. För segelbåtar upp till 750 kg rekommenderar vi Travel 603 och för segelbåtar upp till 1.5 ton Travel 1103. Båda modellerna förbrukar jämförbara nivåer av energi vid samma hastighet. Travel 1103 har en högre maximal effekt och över 60% mer batterikapacitet, vilket även ger en längre räckvidd. Travel 1103C har hela 3 gånger mer kapacitet än 503. Modellerna finns med både kort och lång rigg.

Laddning av batteri: När batteriet är helt urladdat tar det ca 9 timmar (för Tavel 603) respektive 12 timmar (Travel 1103) att ladda det fullt igen. 

Litiumbatteriets livslängd: Ett litiumbatteris livslängd påverkas inte av hur eller hur ofta du laddar det då det inte har något minne. Tack vare detta kan du ladda batteriet fullt efter varje åktur, oavsett hur mycket batteritid som återstår. Generellt bör man räkna med att batterikapaciteten minskar med ca 4% per år. Batteriet åldras även fortare om det exponeras för höga temperaturer under en längre period när det är fulladdat. Batteriet kan användas i extrem hetta, men vi rekommenderar att det förvaras svalt och mörkt när det inte används. 8 år efter produktionsdatum bör batteriet ses över av en serviceverkstad.

Laddning från Solcellspanel: Batterierna till både Travel 603 och 1103 kan laddas med hjälp av en solcellspanel – även under färd. Batteriet är kompatibelt med en solcellsladdare mellan 24 och 60 V och en maximal laddningsström på upp till 4 A. den enklaste lösningen är att ladda via vår solpanel (SUN 45 W)

Säkerhet: Motorn går endast då magnetnyckeln är placerad i rätt position på reglaget och stannar omedelbart när nyckeln tas bort. Av säkerhetsskäl, ska magnetnyckeln alltid vara fäst vid din vrist eller i flytvästen.

Temperaturskydd: i varmare klimat kan du uppleva en minskning i effekt efter 15-30 minuters maxfart. Detta beror på ett inbyggt temperaturskydd som ser till att batteriet inte överhettas. Temperaturläget anges i displayen.

Garantitid: 2 år.

Manual : (Extern länk)

Mer information
Kan endast köpas i butik Nej